Thursday, July 12, 2012

Resepi 113 : Egg Benedict ... dan watermark baru ABM


Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera

Hari ni ABM terajin nak buat watermark baru.
Yelah, bila tengok blog kawan2,
watermark semua nak cantik2.
Lawa2. Cute2.
Jeles ABM


Tengs jugak kat Encik Google sebab menyenangkan kerja
Search punya search terus tertarik dengan gamba cartoon chef tu.
Comel je. haha
Pastu buat lah pakai photoshop.

Okeylah, hari ni untuk supper ABM buat egg benedict
Actually ni menu breakfast.
Tapi, since buat bende ni mudah
jadikan jelah menu supper hari nih.
hihi


ABM dapat resepi dari sini
Tengs kepada kak ida sebab upload resepi kat Rasa.Karangkraf.
Sesape yg minat telur yg kurang masak tu,
try lah buat.
Memang sedap!


BAHAN BAHAN
(2 hidangan)

2 keping roti - dipotong bahagian tepi
2 biji telur
serbuk lada hitam
cayenne pepper
garam
sedikit butter
oregano flakes - optional
mozzarella cheese - optional

CARA CARA

1. Panaskan oven 180c
2. Roti yang dah dipotong tepinya hendaklah dimasukkan kedalam bekas yg sesuai. Sapukan sedikit butter kat roti tersebut. Buat juga didalam bekas ke2.
3. Pecahkan sebiji telur kedalamnya (pastikan kuning telur tak pecah). Taburkan garam, serbuk lada hitam, oregano, cayenne pepper,dan cheese. Buat juga didalam bekas ke2.
4. Bakar selama 15-20 minit. Bila dah siap boleh dihidang!

ENJOY!

2 comments:

snuMun said...

ABM,
comelnya watermark awak! kite pun rasa cm nk tukar tp lom pk cmne nk design..ihiks!

i'mNOTmasterchef said...

Hihi.
Thanks! gamba jumpe kat google.
HAHAHA :D